Het laatste nieuws - pagina 2

Schoonmaken en Afval

31 januari 2023 - De onderbouw begint aankomende maandag met het nieuwe thema. Het thema is:
‘Schoonmaken en Afval’.
Lees meer ›

Verlengde schooldag activiteiten

10 oktober 2022 -  

Vorige week zijn de nieuwe activiteiten weer begonnen. 

Op maandag gaan groep 5 en 6 aan de gang met schilderen. Vorig jaar hebben sommige leerlingen les gehad in tekenen van juf Larisha en nu gaat zij verder met schilderen. We zijn begonnen met onszelf tekenen en dat wordt nu verder uitgebouwd. 

Op dinsdag gaat meester Mohammed verder met de tekenlessen voor groep 3 en 4 met het aanleren van de basisvaardigheden. Hoe maak ik een goede tekening? Met natuurlijk de juiste verhoudingen, hoe en waar begin ik? 
Lees meer ›

Spannende maanden groep 8

10 oktober 2022 - Groep 8 staat als spannend jaar te boek, het is immers het jaar van ‘het advies’. Maar hoe komt zo een schooladvies nu eigenlijk tot stand?  

Op Nutsschool Morgenstond volgen we de leerlingen jarenlang. Vanaf groep 3 wordt er twee keer per jaar de Cito-toets afgenomen. Met deze toetsen volgen wij de (cognitieve) ontwikkeling van uw kind. Aangezien deze toetsen over een langere periode een beeld geven van uw kind, is de Citotoets een belangrijk instrument om het advies te bepalen. Daarnaast spelen observaties als (huis)werkhouding, concentratie, nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen een grote rol.  
Lees meer ›

Prehistorie groep 7

10 oktober 2022 - Groep 7 is gek op geschiedenis! Daarom zijn wij dit schooljaar begonnen met het thema ‘prehistorie’. De prehistorie is de tijd van jagers, verzamelaars en de eerste boeren. Met de Grej of the day kwamen we erachter dat het ook de tijd van de hunebedden, dinosauriërs en Ötzi is. Wist u dat men vroeger dacht dat hunebedden de bedden van reuzen waren? En dat daar hun naam vandaan komt? De Grej over Ötzi was wel de meest indrukwekkende Grej tot nu toe! Vraagt u er thuis maar eens naar.  
Tijdens het verkennen van de prehistorie kwamen wij erachter dat de jagers uit de steentijd grotschilderingen maken. Deze grotschilderingen hebben wij tijdens onze crea-les nagemaakt. Ze kregen een mooie plek boven de thematafel. Op deze tafel stonden informatieboeken, lagen vuurstenen en er stond een bakje met löss. Julia nam mooie vazen mee die lijken op het aardewerk van het Trechterbekervolk.
Lees meer ›

Thema: 'Ik en mijn familie'

10 oktober 2022 - De kleuters zijn het schooljaar gestart met het thema “Ik en mijn familie”. Een thema dat dicht bij de belevingswereld van de kleuter staat. We zijn klein begonnen met de eigen gezinsleden: wie horen er bij mij? Dan wordt de familie uitgebreid met de grootouders, tantes, ooms, neven en nichten. In de huishoek hangen de kinderen een rollenkaartje om. Hierdoor vindt er overleg plaats tussen de kinderen; er wordt onderhandeld over wie wat is en over wat iedereen doet. Dit stimuleert hen om invulling te geven aan de rol van vader, moeder, kind of opa en oma. Zo wordt er gepraat over de spelideeën en komen de kinderen tot een soort verhaal dat ze spelen. Dit noemen we een spelscript.  
Lees meer ›

Ik zorg voor mijn plant – thema groep 1-2

10 mei 2022 - In groep 1-2 groeien veel plantjes die de kinderen zelf hebben gezaaid. Tijdens het fruit eten ontdekten de kinderen zaadjes en pitjes in hun tomaat, appel en mandarijn. De pitjes stopten we in de aarde. Er groeien nog meer plantjes: bonen, zonnebloemen, radijs en tuinkers. De tuinkers hebben we ook opgegeten. Die is pittig!

Boekpromoties groep 5 t/m 8

10 mei 2022 - Kregen jullie thuis een (oefen)boekpromotie? De kinderen uit groep 5 tot en met 8 in ieder geval wel. Geen boekbesprekingen meer, maar een echte promotie. We vervingen de boekbesprekingen voor boekpromoties, omdat we vooral het leesplezier willen stimuleren. Als kinderen ervaren hoe geweldig lezen is, ontwikkelt leesbegrip automatisch. Wij kunnen zelf heel hard roepen hoe leuk we boeken vinden, maar het is nog beter als kinderen dat van leeftijdsgenoten horen. Zo promootten alle kinderen van groep 5 t/m 8 afgelopen periode een boek naar keuze.

En het werkt! We zien kinderen steeds meer plezier beleven tijdens het lezen. Er wordt dan ook flink gebruik gemaakt van onze rijk gevulde boekenkasten. Sommigen verslinden hele boekenseries in een jaar, heerlijk! Thuis kunt u ook leesplezier stimuleren.

Hier leest u wat u nog kan ondernemen.

Fietsexamen groep 7

10 mei 2022 - Deze maand deden de kinderen uit groep 7 hun fietsexamen. Met zijn allen werken we op school aan de verkeersveiligheid voor kinderen. Zo hebben we jaarlijks de fietskarren en krijgen de kinderen wekelijks verkeerslessen. In groep 7 werken de kinderen naar een examen toe. Dit was in april en is zowel praktisch als theoretisch. Voor het praktische gedeelte hebben er heel wat ouders met hun kind in het Zuiderpark rondjes gefietst. Het was voor alle leerlingen een geslaagde ervaring en wij zijn erg trots op de kinderen uit groep 7 die hun examen aflegden. Weer een groep kinderen die veilig het verkeer in kan!
1 2 3 4