Het laatste nieuws

02 januari 2024

Speelotheek

De Medezeggenschapsraad (MR) heeft met veel enthousiasme gewerkt aan een nieuw initiatief dat niet alleen leuk is, maar ook de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden bij onze kinderen zal stimuleren. Een "Speel-o-theek"! 

Wat is de Speel-o-theek, vraagt u zich misschien af? Het is een plek op school waar kinderen de kans krijgen om allerlei spellen te lenen en mee naar huis te nemen. Maar dit is meer dan zomaar een verzameling spelletjes; het is een doordacht project dat gericht is op het ontwikkelen van executieve functies bij onze leerlingen. 

 

Executieve functies omvatten een reeks mentale vaardigheden die essentieel zijn voor het plannen, organiseren, starten en voltooien van taken. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor succes op school en in het dagelijks leven. Door middel van leuke en uitdagende spellen wil de Speel-o-theek bijdragen aan de versterking van deze functies. 

 

Hoe werkt het? De kinderen kunnen lid worden van de Speel-o-theek en spellen uitkiezen die ze graag willen spelen. Of het nu gaat om strategische bordspellen, coöperatieve kaartspellen of creatieve denkspellen, er is voor elk wat wils. Door regelmatig nieuwe spellen uit te proberen, worden ze gestimuleerd om hun denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden te vergroten. 

 

We zijn ervan overtuigd dat de Speel-o-theek niet alleen voor vermaak zal zorgen, maar ook een waardevolle aanvulling zal zijn op het leerproces van onze kinderen. Als dit project voor groep 3 t/m 5 slaagt, zullen we uitbreiden naar de andere groepen.