Het laatste nieuws

16 oktober 2023

Kinderboekenweek

Stel je eens voor: een wereld vol magische verhalen, spannende avonturen, en gezellige knusheid, allemaal binnen handbereik bij jou thuis. Of je nu onder een deken in je geheime leeshoekje kruipt, je boekenkast opent om de schatten te ontdekken die wachten om gelezen te worden, of jezelf verliest in de wonderlijke werelden die tussen de pagina’s verborgen liggen, jouw huis is het beginpunt van fantastische reizen door de wereld van verhalen. Zo sluit de Kinderboekenweek mooi aan binnen onze huidige thema’s: reizen, landen. Lees hier alles over het thema. 

Lees hieronder goed door, want we nodigen u graag weer uit voor het Morgenstondmuseum en voor de opening moet u even in uw eigen boekenkast thuis duiken. 

Wat vragen we van u: 
- Woensdag 4 oktober nemen alle kinderen een boek mee vanuit huis. Dit boek mag IEDER boek zijn. Kinderen mogen alleen de school binnen met een boek ( (; ) . Ze ontvangen hiervoor een toegangsbewijs voor de rest van de week. 
- Donderdag 12 oktober start om 14:00 het Morgenstondmuseum. We laten u graag alle werken van de Kinderboekenweek zien. Daarnaast komt er koffie en thee en willen we er echt een feestje van maken. Want hoe trots kunnen kinderen vertellen over wat ze maken als familie komt kijken? 
- Wilt u een foto van bij u thuis opsturen via Social Schools naar de groepsleerkracht van uw kind. Dit mag een foto met of zonder familieleden zijn. Van een huis aan de binnen- of buitenkant, in Nederland of misschien wel in het buitenland.  

U kunt ook deze week gebruiken om thuis het lezen te stimuleren. Onze zwerfboekenkast is weer aangevuld met boeken. Neem vooral boeken mee naar huis. Lees hier tips over het lezen thuis of loop even langs de leerkracht voor de meest recente boekentips. Of neem uw kind mee naar huis Kinderboekenfestijn op 15 oktober.