Segbroek College verslagen

In deze maand november zijn we in groep 8 volop bezig met het Voortgezet Onderwijs. In het kader daarvan bezoeken we ook enkele VO-scholen. Op dinsdag 5 november stond een bezoek aan het Segbroek College op het programma. Ieder kind moest hierover een verslag schrijven. Al die verslagen staan hieronder.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dit is de eerste middelbare school die ik ga bezoeken in mijn hele leven. Klinkt mischien raar, maar ik heb nooit een middelbare school bezocht. Dus ik had geen flauw idee hoe een middelbare school eruit zag. Tot de dag van vandaag. Want vandaag kom ik er achter hoe zo'n school eruit ziet.

Wat we als eerst deden is natuurlijk wachten op de bus. Maar de bus wachtte juist op ons. We waren ook de eerst die werd opgehaald. Dat was wel leuk. Maar toen we achteraan moesten zitten, was wat minder leuk. Want ik werd wel een beetje misselijk. Onderweg moesten we ook andere twee scholen ophalen, maar één van die scholen, kwam maar niet naar buiten. Dus we zaten ongeveer 20 à 30 minuten te wachten op die school. En wat blijkt, ze zaten te wachten aan de andere kant van de school. En over de derde schoom die we moesten ophalen, daar weer ik niks van want ik zat alleen naar buiten te staren.

Na lang reizen ( ja door die ene school die niet naaf buiten kwam) waren we aangekomen op het   Segbroek College. De buitenkant van de school was normaal. Niks om op aan te merken. Maar toen we naar binnen gingen had ik het veel anders verwacht. En eindelijk begonnen we met de lesstof. En we begonnen met een lesstof waarvan niemand had verwacht dat we daarmee zouden beginnen. Namelijk gym. De gym docent zij dat ze veel aan sport doen wat ik heel leuk vind. Toen ik hoorde dat deze school veel aan sport deed, wilde ik meteen naar deze school. We gaan ook andere scholen bezoeken, maar deze school komt sowieso in mijn lijstje terecht.

Na gym hadden we frans!! We leerden in welke landen frans werd gesproken (  het zijn er heel veel) en we leerden tellen van 1 tm 20. Daarnaast werden we verwend met een heel irritant liedje. Tot slot deden we bingo, dus dat was ook een hele leuke les. En de bingo die won Alina.

Na frans hadden we mijn lievelings vak namelijk rekenen oftewel wiskunde. En bij wiskunde dacht ik echt dat we gewoon redactie sommen kregen, maar nee. De les had te maken met vormen. Zoals vierkant en driehoek, maar deze les leerden we andere soort vormen die ik niet eens wist. En dan had je een stappenplan en kon je een bepaalde vorm in toevoegen en kon je achter komen hoe een vorm heette. Bijvoorbeeld een symmetrische driehoek en een normale driehoek.  De normale driehoek is geen driehoek maar een ander soort driehoek.

We waren ongeveer 15:00 klaar. Het was een hele leuke en interresante dag. Nu heb ik wel een idee hoe een middelbare school eruit ziet. Naast hofstad lyceum en hofstad mavo havo kom deze zeker in mijn lijstje te staan.

 

Ali

---------------------------------------------------

Segbroek College verslag

Wij gingen dinsdag 5 november 2019 naar het Segbroek College, om te kijken of de school ons beviel. Er kwamen ook andere scholen kijken. Het is een hele grote school. Wij begonnen met het vak gym. Dat deden wij met de andere school. We deden pionnen trefbal. Pionnentrefbal is trefbal, maar dan moet je, alle pionnen van een kast afgooien. Daarna gingen wij naar Franse les. In deze les hebben we geleerd hoe de cijfers 1 t/m 20 in het Frans wordt uitgespreken. En ook een paar Franse zinnen geleerd zoals:” j’ai onze ans” vertaalt naar het Nederlands  is het:” ik ben 11 jaar”. Frans was heel leuk. Het laatste vak was wiskunde. Dat was ook leuk. Wij kregen les  van iemand die op, het Segbroek College zat. Wij kregen eerst te weten wat wij, allemaal krijgen voor wiskunde zoals: hoeken, coördinaten en grafieken. Daarna begonnen wij met de les. Wij kregen eerst 2 blaadjes, een met figuren en de ander met hoe je figuren kan herkennen en wat de namen daarvan zijn. Wij moesten proberen om uit te zoeken welke naam bij welk figuur hoorde. Dat was best moeilijk. Dit was het Segbroek College. Ik vind het best wel een leuke school. En deze school komt denk ik op mijn voorkeurs lijst voor middelbare scholen. 

 

Yash Gena

----------------------------------------

Bezoek Segbroek college

 

Op  dinsdag 5 november 2019 gingen we naar Segbroek college het was een open dag om even  te wennen aan de middelbare school. Om 11:40 haalde de bus ons op onderweg moesten we ook een andere school ophalen. Die kwamen niet zo snel opdagen. Maar gelukkig kwamen ze wel. Toen we waren gearriveerd om 12:30 konden we meteen naar de kantine vanaf daar werden we begeleid naar gymnastiek daar speelden we een spel genaamd paint ball. Het was een soort trefbal. We kregen ook een paar spullen in tas. Na gymnastiek gingen we door naar frans. De lerares begroette ons met ‘bonjour’. Ze heette mevrouw Knopert. We leerden van 1 tot en met 20 tellen. Daarna deden we een bingo in het frans natuurlijk. Ik won. Na frans konden we meteen door na wiskunde. We kregen wiskunde van meneer Witteman. We hadden over symmetrie en vormen. Daarmee kregen we twee blaadjes eentje met allerlei vormen en de andere met hoe we de vormen konden herkennen. We moesten de namen van de vormen erbij zetten en een symmetrische lijn zetten dat was best leuk. Daarna sloten we dag af op weg naar huis.  Ik vond het een leuke dag. En wie weet kom het Segbroek college wel in mijn top 5. Mijn cijfer voor het Segbroek college is een 8-  omdat, het een omdat ik het een leuke school vind. Maar zoals mensen zeggen niks is al te perfect. Ik heb ook veel geleerd zoals ik kon eerst tot 20 tellen in het frans maar, nu wel. En dat is best leuk.  

Met vriendelijk groet,

 

Alina Kamran Anjum

----------------------------------------------

Om 11:40 stond de bus klaar voor vertrek. We waren de eerste klas dus we moesten een andere groep 8 op halen. Helaas ging het niet als geplant. 

De andere school stond ergens anders en de bus was ook ergens anders. dus we moesten heel lang wachten terwijl de school ergens anders stond. 

Gelukkig was de school gearriveerd en waren klaar om te gaan. Toen we op  de school aankwamen had ik er meteen zin in. Het was een enorm grote school.

We begonnen met gym met gym ik vond de gym leraar heel erg aardig. we speelde paintbal met nog andere kinderen van een andere school. Het was super leuk.

maar alleen was de vloer heel glad. en we moesten nog met sokken spelen ik was 4X gevallen heel irritant dus. Na gymles gingen we naar Frans de lerares was heel aardig.

We begonnen met een paar Franse woordjes en toen cijfers. Maar we moesten een heel irritant liedje luisteren. Het was super irritant maar het zit nog steeds in me hoofd.

we hadden ook een bingo gedaan met Franse cijfers. Op zich was het niet zo moeilijk omdat ik alles al opgeschreven had. De winnaar van bingo was Alina. Na Frans gingen we maar wiskunde.

Wiskunde leraar was ook heel aardig. Maar toen we binnen kwamen zei hij goeiemorgen tegen iedereen. maar hij zei het zo vaak dat hij gewoon op een recoder leek. We moesten vormen de juiste naam geven het was moeilijker dan het lijkt. Ik kreeg er gewoon hoofdpijn van. na dat we wiskunde af hadden gerond gingen weer terug naar school. Ik vond het hele leuke school en ik heb er heel erg van genoten.

 

geschreven door Graziela

-----------------------------------------

Segbroek College Verslag

 

05-11-2019 : Vandaag  gaan we eindelijk naar Segbroek College!                                                                      

In de bus was ik erg gespannen, ik zat naast Selina. Ze ging vertellen hoe leuk daar was. We moesten ook een andere groep 8 gaan ophalen, maar toen we daar waren zagen we ze niet. Dus we gingen gewoon op hen wachten...

 

12.25 :  We wachtten nog steeds in de bus. Selina was wel een beetje boos, omdat ze niet te laat wilt komen. Dus besloot de bus chauffeur om naar de andere kant te gaan. Gelukkig waren ze daar wel! ☺

 

Toen we daar waren was het ERG groot en best wel modern. Het was erg spannend voor mij, maar ik was ook erg zenuwachtig.

 

Onze eerste les was gymnastiek. Ik vond het erg leuk, we gingen soort van paintball spelen. We waren in 2 groepen verdeelt, ik was met de andere groep 8 met Selina en een paar andere kinderen in mijn klas. We hadden ook een tasje, speeltje en een pen gekregen. Ik vond gymnastiek eigenlijk erg leuk!

 

Volgende les was Frans. Ik was erg zenuwachtig, omdat ik niet zo goed frans kan praten. Maar dat maakte niks uit, want het was ergleuk. We gingen bingo spelen met franse nummers en we luisterde een raar, grappig, franse lied.

 

Het laatste les was wiskunde. Wij gingen leren over figuren ( bijv. driehoeken, rechthoeken en parallellogram) . Je  mocht met je maatje die naast jou zit samenwerken. Ik zat naast Selina dus we gingen samenwerken. Eentje was wel lastig, maar die andere vielen wel mee.

 

Toen ging we terug naar onze school ( Nutsschool Morgenstond ). Deze keer zat ik naast Graziela in de bus. We gingen even kletsen over hoe leuk Segbroek was. En natuurlijk gingen we met onze speeltje spelen.

 

Ik verheug me op het volgend school bezoek!

 

Conclusie :

Segbroek is erg leuk school en ik zou wel naar dit school gaan, maar het is een beetje ver, maar toch ook erg leuk. Ik zou naar dit school kunnen gaan. Eerst moet ik wel naar andere scholen bezoeken en mijn VO advies weten. Als ik een cijfer moest geven, geef ik een 8+.

 

Elisse

---------------------------------------------

We zaten in de bus op weg naar het Segbroek College . Er zat ook een andere klas in de bus. We kregen 3 lessen en de eerste les was Gym . We speelden trefbal met drie pionnen aan elke kant. De bedoeling was om alle pionnen om te gooien van het andere team of iedereen afgooien. We speelden 9 tegen 9. Ik had me zeer vermaakt en toen we waren uitgespeeld, gingen we naar een ander vak toe. We kregen namelijk Frans. We leerden cijfers tellen tot en met twintig en kregen we informatie over landen waar ook Frans gesproken wordt. Landen zoals Canada, Zuid-Afrika, Luxemburg etc.                                                                                                                                                                    Als laatste kregen we het vak wiskunde. Hierbij moesten we weten welke benaming bij dat figuur hoorde, zoals een vierkant dat hoorde bij een vierkantachtige figuur. En hier werden dus vragen over gesteld.                                                                                                                                                                                            Nadat we alles hadden gezien en we dus een kijkje namen in de middelbare schoolleven, was het tijd om met de bus naar school te gaan.

Tot slot, vond ik deze ervaring heel leuk en interessant om mee te maken. Ook vond ik het interessant hoe de leraren hun vakken lesgaven en probeerden ons te laten meedoen in de les. Soms vond ik het moeilijk om in plaats van meester ‘meneer’ tegen de leraar te zeggen, maar dit zal ik volgend jaar leren ????.

 

Azzam

----------------------------------------------

Verslag Segbroek College

Om 11:30 ging ik naar de bus. Toen we allemaal in de bus waren, vertrokken we. Onderweg moesten we stoppen, omdat een groep te laat was. We moesten circa 25 minuten wachten. Toen kwamen we erachter dat de late groep op een andere locatie aan het wachten was. Daarna waren we eindelijk bij Segbroek College aangekomen.

Ingang Segbroek College gevestigd op Klaverstraat 7

We liepen naar binnen en mochten onze jassen leggen in de aula. Daarna gingen we gymmen. We speelden een spel dat paintball heette.  Het was echt heel leuk. Daarna gingen we naar Frans. Ik heb geleerd om in het Frans te tellen. We leerden ook een beetje Frans praten en het was echt leuk. Ik wil zo graag Frans praten, maar het is echt moeilijk. Daarna deden we mijn leukste vak, namelijk rekenen/wiskunde. Ik heb ook blaadjes daarvan, het was eigenlijk best makkelijk, maar wel super leuk. Daarna deden we onze jassen aan en gingen we weer terug naar school.

 

Mo

---------------------------------

Yes! We waren de eerste klas dat in de bus zat. 

Op de heen weg zat ik gezellig naast Jortianny, we waren aan het kletsen over alles en nog wat. 

Onderweg vroeg de meester hoe heet de boom dat bij ons op het schoolplein staat?

Waarop Jortianny antwoord Zweeloostraat????‍♀️ Wat heeft dat meid toch met de Zweeloostraat?????

Maar goed...een paar minuten later kwamen we aan bij een school dat eerst niet kwam opdagen, en na een lange tijd wachten???? stapten ze eindelijk de bus in.

Onderweg reden we langs Hofstad lyceum, een school waar ik net zo als Segbroek College graag een bezoekje aan wil brengen.

Even later kwamen we aan bij Segbroek College, Joepie!

Ik voelde me weer heel klein, raar gevoel was dat????.

We werden door een gymleraar begeleid na de gymzaal, en we kregen gymles.

Het was erg leuk en we speelden het spel paintball.

Na de gymles gingen we na een klaslokaal waar we Frans les kregen.

We leerden daar o.a met behulp van een liedje in het Frans tellen, wat ik zelf erg leuk vond!

Nadat we Frans les hadden gehad gingen we weer na een ander klaslokaal waar we wiskunde les kregen.

Wiskunde was erg leuk!

We moesten op een spelende wijze achterhalen wat de naam van de figuurtjes waren (heel leuk).

Na de leerzame lessen vertrokken we weer richting onze eigen school Nutsschool Morgenstond.

Op de terug reis na onze school zat ik weer gezellig naast Jortianny.

Aangekomen op school liepen we allen eerst weer na onze klas en gingen we nog wat na kletsen.

 

Conclusie: 

Ik vind Segbroek College erg leuk omdat het een mooie grote school is dat ook nog eens o.a extra aandacht geeft aan sport.

Op dit moment staat Segbroek College op nummer 1 op mijn lijstje. 

Wat ik ook zo leuk vind aan Segbroek College is dat je flexuren hebt waar je o.a ook huiswerkbegeleiding kan krijgen.

Ik had nog even na de flexrooster gekeken en dat vind ik goed ingepland.

Wat ik ook fijn vind is dat je na elke les even pauze krijgt.

En niet te vergeten, de docenten die we gezien hadden waren erg aardig.

 

Lina

-------------------------------------------

Verslag Segbroek College

 

Om 11:45 gingen we naar de bus. In de bus zat ik naast Roni helemaal achterin. We moesten ook nog een andere klas ophalen. Na 30 minuten ging de meester bellen naar de andere klas, zij waren nog niet aangekomen bij de bus. Nadat wij de andere klas hadden opgehaald vertrokken wij naar het Segbroek college. Toen we daar aankwamen moesten we onze jassen op een soort van podium zetten. Onze eerste les was gymnastiek. Bij gymnastiek speelden wij paintball, daar had je 2 teams en elk team had een kast waarop 3 pionnen zaten. Je mocht de bal niet vangen als je de bal vangt ben je af hoe je erin komt als je af bent gaat zo: als er 1 pion valt van de tegenstander mag iedereen van jou team die af is erin. Als een van jou team over een bok springt mag de eerste er weer in. Als er 1 pion valt van jou team kan je het weer terughalen door een blauwe blok te raken zonder dat de bal stuitert. Toen we klaar waren met gymnastiek gingen we naar Frans, op mijn oude school kregen we een cursus waar je ook Frans kon leren dus daar wist ik al een beetje van. We hadden een filmpje gekeken waar ze Frans gingen tellen en het was echt grappig want er waren 2 wormen die de hele tijd zaten de dansen en dat was grappig. We gingen ook nog als laatste bingo spelen helaas had ik niet gewonnen. Na Frans gingen we naar reken/wiskunde daar moesten we de namen van figuren uitzoeken dus je had een blad waar op stond of je figuur hoeken heeft of het 2 gelijkzijdige hoeken zijn enzovoort. Na reken/wiskunde gingen we onze jassen aandoen en gingen we naar de bus. Achterin zaten 3 jongens die ruzie zochten bij Roni . Toen ze weg waren zei Roni: eindelijk man weer rustig. Om ongeveer 15:30 waren we weer terug op school de meester zei: jullie moeten een verslag maken van het Segbroek College en dat heb ik nu af.

 

Voor: meester van Buren.

Van: Omer Harun Apaydin.

----------------------------------------

Verslag over het bezoek aan het Segbroek College.

 

Ik vond het heel spannend, omdat Ik voor de eerste keer zonder mijn ouders, broer en zusje op bezoek ben gegaan op een middelbare school. Het is ook een school die ik zelf heel leuk vind, namelijk: het Segbroek College. Tijdens de busreis zat ik naast Elisse. We waren de eerste groep in de bus. Daarna moesten we ook nog bij een andere school langs voor een andere groep die mee kwam. Het wachten op de andere groep duurde heel lang. Na ongeveer een half uur konden we eindelijk naar het Segbroek college vertrekken.

 

Aangekomen bij Segbroek moesten we onze jassen uit doen in de aula. Toen kwamen we er achter dat Nutsschool Morgenstond geen aparte kapstok had. Gelukkig konden we onze jassen ergens op de podium kwijt.

Onze eerste les was gym. De naam van de leraar weet ik niet meer. Het spel dat we gingen spelen heette paintball. Een soort trefbal alleen met pionnen op een kast, een turnblok en een turnbok extra, maar dan wel veel leuker. Ik zat in een team met Elisse, Yash R., Yash G., Ali, een paar kinderen van een andere school en ik natuurlijk. Als er iemand af was moest je over de bok springen of als je de pion raakte mocht iedereen erin. Na 30 minuten was het klaar en stond het gelijk spel.

 

De tweede les was Frans van Mevrouw Koppert. Ik zat naast Alina. Tijdens de les leerden we tellen en we deden bingo in het frans. De docent liet ons een liedje horen over hoe je in het frans moet tellen. En dat liedje zit nog steeds in mijn hoofd. We moesten daarna heel snel even een bingo kaart maken, zodat we bingo in het frans konden spelen. Alina had de bingo gewonnen. En als prijs koos ze een pen. Het was heel leuk.

 

Als laatste hadden we wiskunde van Meneer Witkamp. Nu nog een leuke vak, maar later de ergste denk ik. We leerden iets met vormen. Ik zat naast Elisse een best goed team als je het mij vraagt we hadden maar 1 fout. Het was ook best moeilijk. Toen ik hoorde dat wiskunde onze laatste vak was werd ik een beetje teleurgesteld.  Want ik had het zo naar m’n zin!

 

Tijdens de terugweg zat ik alleen. Maar dat was niet erg het was juist heel rustig en daar houd ik van. Lina, Jortïanny en ik gingen veel zingen. Het was echt grappig toen iedereen stil was en ik gewoon verder ging zingen. Toen we aangekomen waren op school was iedereen al weg, maar wij gingen nog naar binnen om over een aantal punten te praten die donderdag op de planning staan. Daarna mochten we naar huis. Ik heb een hele leuke dag gehad!

 

Verslag Segbroek College door Selina

---------------------------------------

We gingen naar de bus toe lopen, die naast De Wasknijper stond. In de bus zat ik naast Omer Harun en we  waren moppen aan het te vertellen. Het was heel erg leuk. We zaten helemaal achteraan en naast ons was een wc die best wel stonk. We moesten nog een school ophalen dus reden we naar die school. Daar zaten we voor mijn gevoel 2 uurtjes te wachten, maar we zaten daar ongeveer een half uur te wachten tot die school kwam. Daarna reden we naar Segbroek. Het duurde niet zo heel erg lang tot we er waren. Toen we er waren gingen we naar binnen ,en stond een man die ons ging helpen met alles . we  moesten onze Jassen ergens ophangen en toen gingen we in de aula wachten. Daar was een man met een microfoon die hielp ons ook. We kregen een heel handig tasje mee waar in we al onze spullen konden doen. Daarna gingen we paintball spelen en gingen we naar Frans, dat was echt heel leuk. We leerden een beetje frans praten en tellen. Daarna gingen we naar een wiskunde lokaal daar gingen we dingen doen met figuren en toen was het al tijd dus gingen we terug naar onze eigen school.

 

Roni

-------------------------------------------

Verslag 5 november van Illias

 

We waren als eerst in de bus. De bus rit was best gezellig. Ik zat naast Mo. En toen kwamen we bij de volgende school, maar de buschauffeur was bij de verkeerde plek gestopt. Dus waren we 30 min aan het wachten bij de verkeerde plek. De meester ging steeds naar buiten om te gaan kijken, maar er kwam niemand. En na 30 min waren we uiteindelijk voor de school. Eenmaal toen we bij Segbroek aan kwamen was het zo druk van de andere groepen 8. Op het schoolplein waren er heel veel leerlingen van zegbroek. Toen we binnen kwamen keek iedereen naar ons onze klas was best verlegen. Na dat we binnen kwamen gingen we meteen door naar gym. We kregen allemaal folders en speeltjes. Een paar kinderen van onze klas moesten naar hun team omdat hun te weinig kinderen hadden. We speelden paintball je moest daar alle pionnen omgooien of iedereen afmaken, maar je mocht niet vangen dat was heek moeilijk voor mij. Door naar frans ik en Roni zaten naast elkaar achterin. We gingen leenwoorden van het frans verzinnen dat ging best goed, maar daarna gingen we tellen in het frans en we hadden een liedje voor. ze zei dat het makkelijk was met het liedje maar alsnog snapte ik het niet. Daarna gingen we bingoën in het frans ik had bijna gewonnen maar helaas had Alina gewonnen en ik net niet. Door naar wiskunde waar ik heel veel zin in had. Ik zat weer naast Roni. Iedereen kreeg een blad met vormen erop het was best wel leuk en een beetje makkelijk. De leraren waren heel lief en leuk. Toen gingen terug naar school we kwamen aan rond kwart over 3.

 

Illias

-------------------------------------

Segbroek college

Om 11:40 gingen we in de bus naar een ander basisschool te gaan.

Ik zat naast mijn vriendin. We kwamen bij de basisschool aan.

Een paar kinderen uit mijn klas en ik dacht dat ze al klaar

stonden maar nee er was niemand, alleen een paar mensen van die wijk.

Na een kwartier waren ze er nog niet. Om de 5 minuten ging meeste van buren kijken of ze er zijn nog steeds niet. We reden naar een ander locatie waar we stopten voor een winkel met 2e handskleding, waar allemaal kinderen stonden ze stapten in en we reden naar het Segbroek College.

Na ongeveer 10 minuten waren we op het Segbroek College. De eerste wat ik zag was een enorm groot school en best wel mooi ook. Er waren allemaal scholieren die de school verlaatte op de fiets, motoren en sommige lopend. We liepen naar binnen en we zagen heel veel kinderen. Toen ik kinderen zagen die denk ik in de derde zitten voelde ik me opeens klein. Heel raar om dat weer te voelen. We legden ons jassen op de podium en gingen naar de kantine. Toen legden meester van buren uit dat de kantine er eerst niet was. We gingen toen naar de gymzaal en speelden paintball.

Daarna gingen we naar Frans daar leerden we de cijfers in het Frans met een beetje gek lied.

Daarna gingen we naar wiskunde daar leerden we vormen en wat de namen daarvan zijn.

Toen gingen we ons jas aandoen en naar de bus. We zetten eerst de andere school af en toen gingen we zelf naar school. We kwamen ongeveer 15:15 aan. Ik kon niet stoppen te zeggen dat het echt een heel mooi school vond en is. Ik vond het zo leuk echt fantastisch.

 

Jortianny

---------------------------

Verslag Segbroek College

 

We werden als 1e klas opgehaald. Om 11:40 en we gaan nog andere klassen ophalen van andere scholen. We halen de school op maar het wachten duurt erg lang! Het is nu 12:10 en ze zijn er nog niet. Kortom : wij komen te laat aan misschien. Onze chauffeur blijft rondjes rijden en uiteindelijk hebben we de klas gevonden! En we zijn er bijna. We zitten nog in de bus en de meester zingt de hele tijd : pam pam…. Zoiets. We lopen nu naar de school en ik ben niet bezorgd meer om me vader want ik zie hem. We zijn nu in de gymzaal en we krijgen veel papieren over de school en wat spullen. We krijgen veel uitleg over hoe de school in elkaar zit en welke klassen er zijn. We gaan zo een spel doen soort trefbal en om je teamleden te bevrijden moet je of een pion of een keer over de bok springen. Nu gaan we naar de volgende klas voor een les. Nog ff wachten voor we naar binnen mogen want de andere klas is nog bezig. We gaan de klas binnen en krijgen Frans we gaan leren tellen in het Frans heel irritant liedje het blijft in mijn hoofd zitten. We gaan nu de wiskunde klas binnen daar gaan we bij figuren de naam zoeken en kijken of ze symmetrisch zijn. Er wordt veel uitgelegd over wat het verschil nou is tussen rekenen en wiskunde.

 

Gaby

------------------------------------------------------

Het bezoek aan Segbroek College

Gisteren (dinsdag 5 november) zijn we met onze klas naar het Segbroek College (Klaverstraat) gegaan. Van de 3 scholen die mee zouden gaan, zijn er maar 2 scholen meegegaan.

Eenmaal aangekomen op het Segbroek College, zag ik dat het gebouw heel groot was, ik herinner me dat ik vorig jaar met mijn zus naar het andere gebouw ben geweest, voor een open dag. Op de die open dag heb ik meegedaan aan muurklimmen.

Toen we binnen onze jassen uit hadden en verzameld waren, werden we door iemand die daar werkt naar het eerste vak gebracht. Dat was gym. Daar kregen we eerst te horen welke vakken je op Segbroek College kunt doen. We kregen een tas mee met allemaal folders over het studiehuis, verschillende flexvakken en voor een paar andere vakken een pen met het Segbroek College logo.

 

Daarna gingen we gymmen, we speelden paintball maar dan alleen met ballen. Na het gymmen gingen we naar Frans dat was een beetje verwarrend en wennen, omdat je ineens een heel andere taal leert en leert tellen in een andere taal dan bijvoorbeeld Engels en Nederlands. Ik heb geleerd dat ik onze ans ben. Dat betekent dat ik 11 jaar ben. Na Frans gingen we naar wiskunde, daar moesten we de namen van figuren bij elkaar zoeken via een stappenplan.

Toen was het weer het eind van ons bezoek. Ik vond het erg leuk en het Segbroek College staat nu ook op mijn lijstje om misschien naar toe te gaan.

 

Gemaakt door Yash R.

--------------------------------------------------

Segbroek  College

 

Toen we de schoolplein af gingen zat de bus  chauffeur op ons te wachtten. Toen we de bus ingingen zaten Azzam en ik achter. We reden naar de andere school en toen zag ik mijn oude school maar toen we bij de volgende school waren aangekomen moesten we langer dan een kwartier wachtten. Toen kwamen ze niet en dachten we dat we verder reden maar de chauffeur ging een rondje maken.  En toen stopte de chauffeur en kwam opeens een groep in de bus. We gingen eindelijk na een lange tijd naar Segbroek College. We waren eindelijk aangekomen en toen zij ik tegen Azzam dat ik nog nooit z’n fors school heb gezien. Toen we naar binnen gingen gingen we ons jassen neerleggen en toen gingen we naar de kantine. Van het kantine gingen we naar het gymzaal waar we uitleg kregen op over Segbroek College en kregen we papieren, pen ,soort puzzelspel en een tas. Daarna gaf de gym docent uitleg hoe het spel werkte en toen we waren begonnen vond ik het super leuk terwijl ik daarvoor niet zoveel zin in had om te gymen. Toen de gymles afgelopen was gingen we naar lokaal  003 voor de klas gingen we een beetje wachtten omdat de groep in de lokaal  nog les hadden onder tussen  gingen een paar meisjes aantekeningen maken. Toen we de klas ingingen zij de Franse docent bonjour tegen ons. Ik zat weer naast Azzam en we begonnen met een paar worden uit het Franse taal en  daarna leerden we de cijfers uit de Franse taal. Na de cijfers kregen we een iritante liedje te horen daarna gingen we bingo in het Frans en Alina won met 2 punten verschil. Toen kregen we wiskunde in lokaal 005 was niet zo moeilijk. Ik zat natuurlijk weer bij Azzam en we kregen een uitleg maar toen ging de docent opeens op het bord schrijven toen dachten we allemaal echt van hoe kan dat. Toen we met wiskunde begonnen vond ik het leuk terwijl ik niet van rekenen ofzo houd. Na het wiskunde gingen we vragen stellen en toen vroeg Yussuf uit een andere school hoe begon uw met wiskunde docent te worden? Waarop het docent leuk op beantwordde want vroeger was hij heel slecht met wiskunde en dat was omdat hij te lui was zeg die maar toen hij klaar was met school wou hij terug naar dat school en besloot om een docent te worden en omdat er alleen wiskunde docent werdt gezocht wou die moest die wiskunde docent worden. We waren ook klaar met wiskunde waarop ik tegen Roni zij we zijn klaar met alles en waarop Roni reageerde : we moeten nog 1 vak. toen zij de meester dat het voorbij was. We gingen ons jassen pakken en terug gegaan naar Nutsschool Morgenstond!!!

Ik vond het leuk om daar te zijn het was ook heel anders voor ons. Ik vond het een heel leuk school leuke lessen enzovoorts. Nu ik naar dat school ging vind ik het een heel leuk school en ik zou wel naar dat school gaan.

 

Gemaakt door Miran Güneş