2Samen Kinderopvang

Modern kindercentrum in het gebouw van Nutsschool Morgenstond

  •        Speeltuin, grasveld en voetbalveld in de buurt
  •        Eigentijdse groepsruimtes
  •        Peuterspeelzaal met VVE-programma 
  •        Speelplekken voor alle leeftijden
  •        Voorschoolse opvang

2Acrobaten is een eigentijds kindercentrum gelegen in Morgenstond, een ruim opgezette, multiculturele wijk met veel groen. 

 

Het kindercentrum is gehuisvest in de Nutsschool Morgenstond. In onze beide groepsruimtes is er voldoende speel- en ontwikkelingsmateriaal dat aansluit op de verschillende leeftijden, wensen en behoeften van de kinderen, zoals ons proefjeskasteel. KICKs en de pedagogisch medewerkers organiseren regelmatig leuke activiteiten en uitdagende workshops voor de kinderen.

Voorschoolse educatie

De peuterspeelzaal van 2Acrobaten heeft twee groepen van 2½ tot 4 jaar en werkt met VVE, het erkende  voorschoolprogramma Puk & Ko. De peuters komen vier dagdelen naar 2Acrobaten waar twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers met hen spelen en werken aan de hand van het VVE-programma, dat de kans vergroot dat de kinderen op de basisschool goed kunnen meekomen. 

Voorschoolse educatie houdt in dat kinderen op jonge leeftijd meedoen aan educatieve en ontwikkeling stimulerende programma’s die speels zijn opgebouwd. De programma’s beginnen in de peuterspeelzaal en lopen door tot in de kleutergroepen van de basisschool.

 

Met voorschoolse educatie stimuleren we de ontwikkeling van kinderen dusdanig dat hun kansen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière worden vergroot. Hiervoor ontvangen wij subsidie van de gemeente. De gemeente Den Haag wil de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten, met name daar waar sprake is van (mogelijke) achterstandssituaties. We werken o.a. aan de taalontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en aan de zelfredzaamheid. De kinderen ervaren vooral dat zij aan het spelen zijn. Ondertussen bieden wij hen activiteiten aan die gericht zijn op het stimuleren van hun ontwikkeling. 

  

Voorschoolse opvang 

Bij 2Acrobaten is ook voorschoolse opvang mogelijk van 07.30 tot 08.30 uur. En bij voldoende belangstelling is 2Acrobaten open vanaf 07.00 uur tot 18.30 uur. 

 

Buitenschoolse opvang 

Bij de buitenschoolse opvangspelen de kinderen met materiaal dat zij zelf kiezen. Zij kunnen meedoen met de aangeboden activiteiten, maar kunnen ook hun eigen spel spelen.

Belangrijk hierbij is dat de kinderen zich thuis en op hun gemak voelen. Na een schooldag is er behoeft aan ontspanning en beweging. Dat kan binnen in de groepsruimten of buiten op het plein en op het grasveld, of in de speeltuin.

De kinderen krijgen eten en drinken aangeboden en in de vakantie dagen krijgen zij tussen de middag een (brood) maaltijd.

 

Openingstijden

peuterspeelzaal
ma/di/do/vrij (ochtend)
ma/di/do/vrij (middag)


8.30 tot 11.15 uur
12.15 tot 14.45 uur

buitenschoolse opvang
schooldagen
vakantiedagen
voorschoolse opvang

 

na school tot 18.00 uur
07.30 tot 18.00 uur
van 7.30 tot 8.30 uur 

 

2 Acrobaten (Morgenstond)                                                

Zweeloostraat 61

2545 VC DEN HAAG

070-3595146