Maris Bohemen-verslagen

In de maand november zijn we in groep 8 volop bezig met het Voortgezet Onderwijs. In het kader daarvan bezoeken we ook enkele VO-scholen. Op donderdag 28 november stond een bezoek aan 'Maris Bohemen' op het programma.

Deze keer hoefde er niet per se een verslag van dit bezoek te worden gemaakt, maar liet ik het aan de kinderen zelf over om dat te doen. Gewoon ook om eens te kijken welke kinderen hun verantwoording nemen. Hieronder van hen die het hebben gemaakt. Slechts vier, dus.

-------------

Bezoek Maris college Bohemen

 

Op donderdag 28 november gingen we met de hele klas naar  Maris college Bohemen. Natuurlijk op eigen gelegenheid. Ik ging met Lina, Jortianny, Elisse, Gaby, Reshi, Graziela, Illias, Azzam en Mo op de fiets. Eerst gingen we naar de McDonalds.  Daarna moesten we haastig naar Maris college Bohemen. Waardoor er een paar achter bleven. Toen we waren aangekomen. Konden we onze jassen uitdoen en onze tassen neerleggen. Daarna konden we naar de aula. We keken een filmpje over de shool . Nu konden we eindelijk naar de les. We begonnen met ICT.  Op een website genaamd www.Scratch.com. Dat was coderen. Daarna konden we over naar sport. Sport was HEEL leuk. We gingen naar een zaal met allemaal sport artikelen. Zoals een loopband, sportfiets, gewichtheffen, en nog veel meer. Eenmaal klaar waren met sport  kregen een flesje water. Daarna konden we naar geschiedenis. Daar hadden we een escape room we moesten een code ontgrendelen. Ik werd ingedeeld met Selina en Gaby. Deze escape room hadden Ali, Daniel en Omer als eerst af . Toen we klaar gingen we allemaal weer naar huis.

 

Mijn conclusie is het is een zeer leuke school. En daarom geef ik het een 8. Jammer genoeg kan ik niet naar deze school want, het is net niet voor mijn advies. Dus komt het niet op mijn lijstje.

 

Met vriendelijke groeten,

Alina Anjum

----------------------------

Maris college Bohemen

Vanmiddag (28 november 2019) heb ik met een paar andere kinderen ( Ali, Daniël, Selina, Yash G en Azzam) het Maris college Bohemen bezocht. ’s Ochtends begonnen we gewoon met uit de krant, maar om 11:30 uur mochten we al pauze houden. Sommigen kinderen gingen met elkaar naar de Mcdonalds, en de andere bleven gewoon op school. Toen we (Selina, Yash G, Yash R) ons eten op hadden, wilden we met mijn groepje al gaan fietsen richting Maris College Bohemen, maar Azzam was er nog niet. Ali heeft hem gebeld maar hij nam steeds niet op en toen gingen we zelf maar verder fietsen.  

Toen we (eindelijk) aan kwamen kregen we van een paar kinderen te horen waar de fietsenstalling was en toen we er naar toe liepen zagen we Roni en Miran staan. Nadat we onze fietsen in de stalling gezet hadden, moesten we even wachten op de kinderen die naar de Mcdonalds waren geweest.

Toen we verzameld waren werden we naar de aula gebracht door onze begeleiders, Jack (oudleerling) en Dani een jongen die ook op Maris Bohemen zit. Eenmaal in de aula kregen we een filmpje te zien van wat er allemaal te doen is op deze school. Na het filmpje gingen we naar het eerste vak, dat was ICT. Ik vond dat super leuk omdat ik het ook vooral grappig vond. We moesten een kat laten bewegen en achtergronden instellen.

Het volgende de vak was sport daar werd je in 2 delen verdeeld sport en hulpverlening daar kregen we gelukkig wel een flesje water. Na het sporten hadden we geschiedenis. Het was een mini wedstijd, wie won kreeg snoep mee en je deed het in teams. Ik zat in een team met Azzam, Reshi en Yash G. Ons team heeft helaas niets gewonnen. Dit was het laatste vak. Hierna mochten we meteen door naar huis fietsen.

Mijn conclusie: Ik vindt deze school wel leuk, maar ik weet nog niet zeker of ik deze school op mijn lijstje zet. Tl is hier het hoogste niveau, en ik wil wel wat meer kunnen.

 

Dit verslag is geschreven door: Yash R.

-------------------------------------------

Vandaag gaan we naar Maris Bohemen????.
Van de meester mocht het groepje die met mij mee gingen al om 11.45uur vertrekken. Zodat we nog even gezellig bij de McDonald’s konden lunchen???? ????.
Na het eten (het was toen ongeveer 12.20 uur) gingen we naar Maris Bohemen fietsen.
Dat vond ik best wel zwaar????!
Toen we daar aankwamen zagen we de kinderen van de klas al op ons wachten.
We zetten snel onze fietsen in de stalling en liepen met de klas naar binnen.
Het eerste wat wij deden was: onze jassen/tassen wegleggen en de kostbare dingen uit onze tas halen????.
Voor mij was dat: m’n telefoon en fietssleutel????????. Daarna liepen we naar de aula en gingen bij een van de tafeltjes zitten.
Daar kregen we een filmpje te zien waardoor we erachter kwamen hoe de school een beetje in elkaar zit.
Na dat filmpje liepen we met de klas naar een lokaal waar we ICT kregen.
Dat vond ik heel leuk ,daar leerden we hoe we een poppetje op de computer moesten besturen wat heel interessant was.
Dat kregen we een half uur.
Na de leuke les kregen we SDV (Sport,Dienstverlening en veiligheid).
Er werden twee groepen gemaakt ,de ene groep ging fitnessen????️‍♀️ en de andere deden een spelletje.
Dat spelletje had  te maken met: veiligheid en weetjes over de school.
De groepje waar ik in zat ging eerst fitnessen.
Er waren daar allerlei toestellen die we konden gebruiken.
Er was wel een regel namelijk: je mag niet harder dan 10km.
Ik heb o.a de loopband en de fitness fiets gebruikt. Dat mochten we 15 minuten doen.
Na dat we 15 minuten getraind hadden gingen we ruilen met het andere groepje.
We gingen na de training eerst memorie spelen en daarna werd er uitgelegd wat het memoriekaartje precies inhoudt.
Toen het afgelopen was ,liepen  we naar een klaslokaal waar we geschiedenisles kregen.
Het was niet zomaar een geschiedenisles ,maar een  escape ronde.
Het eerste groepje dat de code kon kraken won en mocht iets lekkers uitkiezen.
De winnaars zaten in het groepje van Daniël.
Toen de les afgelopen was mochten we zelfstandig naar huis fietsen.

Conclusie:
Ik vind het een mooie ,leuke en een grote school.
De docenten vond ik leuk en aardig ,en de klaslokalen waren mooi versierd.
Helaas kan deze school niet op mijn lijstje i.v.m mijn advies.
Verder vond ik het een leerzame en ook een gezellige dag!

Lina

------------------------------------

Verslag Maris Bohemen                                                                                                               

                             Het was 12:00 uur en dus was het tijd om naar Maris Bohemen te gaan, maar eerst aten we onze lunch op. Na het eten gingen we met de fiets naar de school. Toen we daar eenmaal aankwamen zagen we de meester, die ons opwachtte, en een paar andere kinderen. De school zag er vanbinnen super groot en mooi uit. We werden begeleid door Jack en zijn klasgenoot. Eerst werden we naar de aula gebracht waar een docent, die al 25 jaar op de school heeft gewerkt, veel respect kreeg.  Daarna kregen we een filmpje te zien hoe het op het Maris Bohemen is en welk advies je moet hebben om op de school te komen.

                             Na het filmpje waren we onderweg naar het vak I.C.T. maar ik zag dat het gebouw en de lokalen best groot leken. We moesten met computers werken. En kregen de opdracht om via een bepaalde site een soort spel uit te voeren. Je zag namelijk een kat die je iets moest laten doen, maar dit was niet zo gemakkelijk als gedacht. Je kon dit wel oplossen door een aantal woorden aan de kat geven. Ik vond dit heel leuk om te doen.

                             De tweede les was geschiedenis. We zaten in een groepje van drie en kregen een opdracht. Je kreeg een tekst waarin een bepaalde code zit die je probeert te vinden. Als je de code wist, kreeg je een beloning, namelijk een snoepje. Het was ons bijna gelukt om de code te raden, maar er was al een ander groepje die ons voor was. Dit was heel spannend en leuk!

                             Als laatste les kregen we sport en veiligheid. Hiervoor liepen we uit het gebouw, omdat we naar een ander gebouw moesten, waar de les gegeven zou worden. Er waren twee ruimtes, namelijk een fitness ruimte en een ruimte waarin memory werd gespeeld. We begonnen eerst met een wedstrijdje memory. Miran, Omer en ik waren tweede geworden. Daarna gingen we naar de fitness ruimte. Je kon verschillende, leuke oefeningen doen. Zoals voor je benen, schouders en armen. Ook was er een loopband, waarop je maar 20 km per uur op kon lopen. Ik begon met oefeningen voor mijn schouders en mijn armen. Er stond een stang die je moest vastpakken en die je van je af moest duwen en dan naar je toe brengen. Zo kon je je armen trainen. Ik vond het trainen zeer leuk en genoot ook het meest hiervan!                                                      Aan het einde van de dag hoorde je de bel en dit was ook voor ons een sein dat we moesten gaan.

                               Het was dus erg leuk en interessant om de opdrachten uit te voeren. De leraren waren ook heel aardig, maar de sfeer zelf vond ik niet zo fijn.                                                                                                                       Azzam  Khan

-------------------------