Het laatste nieuws

10 oktober 2022

Verlengde schooldag activiteiten

 

Vorige week zijn de nieuwe activiteiten weer begonnen. 

Op maandag gaan groep 5 en 6 aan de gang met schilderen. Vorig jaar hebben sommige leerlingen les gehad in tekenen van juf Larisha en nu gaat zij verder met schilderen. We zijn begonnen met onszelf tekenen en dat wordt nu verder uitgebouwd. 

Op dinsdag gaat meester Mohammed verder met de tekenlessen voor groep 3 en 4 met het aanleren van de basisvaardigheden. Hoe maak ik een goede tekening? Met natuurlijk de juiste verhoudingen, hoe en waar begin ik? 


Groep 7 en 8 krijgen van meester Leen echt EHBO-les. Daar wordt de basis behandeld. Wat is het eerste wat ik moet doen? Hoe verbind ik een snijwond? Maar ook een verstuikte enkel? Veel oefenen met elkaar. 

 

Op donderdag spelen groep 5 en 6 gitaar. Het was afgelopen donderdag heel mooi om te zien: 11 leerlingen met gitaar op schoot en oefenen maar. Er bestaat ook een kans dat de leerlingen de gitaar mee naar huis krijgen zodat ze kunnen oefenen, want gitaar leren spelen kun je niet van 1 uurtje les in de week. De ouders van deze leerlingen krijgen hier binnenkort bericht over. Meester Johan geeft deze lessen. 

 

En de groepen 7 en 8 krijgen les van juf Tara in zang/theater en dans. Ze hebben nu een Engelstalig lied uitgeprobeerd maar een Nederlandse tekst is natuurlijk ook mogelijk. De leerlingen krijgen inspraak in de les. Misschien zit er aan het eind van deze periode zelfs een klein optreden van beide groepen in maar dat blijft natuurlijk nog een verrassing. 

We wensen alle leerlingen veel plezier deze tijd.  
 
De leerlingen die uitgeloot zijn krijgen de volgende periode voorrang op de inschrijving.