Het laatste nieuws

10 oktober 2022

Prehistorie groep 7

Groep 7 is gek op geschiedenis! Daarom zijn wij dit schooljaar begonnen met het thema ‘prehistorie’. De prehistorie is de tijd van jagers, verzamelaars en de eerste boeren. Met de Grej of the day kwamen we erachter dat het ook de tijd van de hunebedden, dinosauriërs en Ötzi is. Wist u dat men vroeger dacht dat hunebedden de bedden van reuzen waren? En dat daar hun naam vandaan komt? De Grej over Ötzi was wel de meest indrukwekkende Grej tot nu toe! Vraagt u er thuis maar eens naar.  
Tijdens het verkennen van de prehistorie kwamen wij erachter dat de jagers uit de steentijd grotschilderingen maken. Deze grotschilderingen hebben wij tijdens onze crea-les nagemaakt. Ze kregen een mooie plek boven de thematafel. Op deze tafel stonden informatieboeken, lagen vuurstenen en er stond een bakje met löss. Julia nam mooie vazen mee die lijken op het aardewerk van het Trechterbekervolk.

De nieuwe woorden die wij tijdens het thema tegen kwamen werden op het woordenschatbord geschreven. Met deze woorden hebben we later zinnen gemaakt op het wisbordje om te laten zien dat we nu weten wat zij betekenen.  
Het thema is nu afgesloten en wij gaan verder op avontuur met het thema ‘Europa’. Bent u ook zo benieuwd wat wij daarover gaan ontdekken?!